20 tips som ger dig bästa sparandet

Publicerad: 6/2, 2021

Finansföretaget Morningstar delar med sig av 20 grundläggande privatekonomiska tips, för att hitta det sparande som passar bäst för att nå dina mål.

De flesta frågor om fonder och annat sparande som människor vill ha svar på är grundläggande. Först och främst gäller det förstås att ha en inkomst och är beredd att spara pengar, eller ännu hellre investera pengar. Sedan måste individen själv välja sparmål och risknivå.

Vårt liv är normalt uppdelat i 5 delar ekonomiskt sett: barn/student, singel med jobb, förälder, karriärens slutspurt, pensionär. Barn kräver större bostad och högre kostnader för nästan allt, så det är främst under del två och fyra som det finns utrymme att spara. Bäst utrymme att pensionsspara extra har vi i slutet av karriären, då inkomsten normalt är högst och vi redan har köpt det mesta vi behöver.

För att hjälpa dig som har utrymme att spara har Morningstar genom skribent Jonas Lindmark summerat 20 grundläggande privatekonomiska tips som kan hjälpa dig med kunskap nog att lyckas få en bra privatekonomi.

Ta del av de 20 spartipsen på länken här >>

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK