Gör så här för att komma igång

1. Premiepensionen

Premiepensionen är en del av den allmänna pensionen. Varje år avsätts 2,5 procent av din pensionsgrundande inkomst och andra skattepliktiga ersättningar till premiepensionen. Du väljer själv om du vill placera pengarna genom fondval eller om du låter pengarna ligga kvar i det statliga förvalsalternativet AP7 Såfa.
Vår målsättning är att ge dig tips på fonder som varje år ger högre avkastning än deras cirka 13 % i snitt. Det i sig är dock inget dåligt resultat då börsen som helhet i genomsnitt ökar 7-8 % per år.
Svenska Fondtipset samarbetar INTE med pensionsmyndigheten och vi säljer inte rådgivning om hur du skall placera din premiepension. Däremot så arbetar vi för att prestera bättre än både index samt förvalsalternativet och få så god avkastning som möjligt. Det är dessa tips du får av oss som prenumerant av tjänsten.
Du bestämmer själv i vilken eller vilka fonder du ska placera din premiepension, ingen annan. Däremot är det aldrig för sent, eller tidigt, att sätta sig in hur systemet fungerar och hur du skall agera för att ha kontroll över den här delen av din egen pension.

Här byter du dina PPM-fonderPensionsmyndigheten >>

2. Ditt privata sparande

Svenska Fondtipset skall vara enkelt. För att du skall komma igång och att det inte skall vara för krångligt så är vårt tips att du i alla fall till en början investerar i samma fonder i ditt privata sparande som i PPM och på sikt kanske även i din tjänstepension. På det sättet så blir det betydligt enklare att följa ett fåtal fonder och utvecklingen av dessa. Metoden är alltså att du investerar i samma fonder privat som i PPM. Skaffa ett Investeringssparkonto (ISK) eller Kapitalförsäkring hos en nätmäklare. De har ett större utbud av fonder än traditionella banker och mycket lättanvända tjänster. De två populäraste är Avanza eller Nordnet samt att det kommit uppstickare med lägre avgifter som SAVR.
Med en ISK eller Kapitalförsäkring skattar du endast ett lågt schablonbelopp årligen till skillnad mot en aktiedepå då du måste skatta för varje gång du säljer en fond med vinst och ta upp det i din deklaration.

Systemet

Svenska Fondtipset informerar dig samma dag som vi själva gör förändringar i vår PPM-portfölj och våra övriga depåer som innehåller samma fonder. För att ge optimal avkastning på lång sikt så arbetar vi alltid med positioner i stark trend på medellång sikt. Systemet bygger inte på någon form av tro - för det finns ingen som kan se in i framtiden. Vi baserar däremot tipsen om de olika fonderna på vetskap om starka aktuella trender. Vår portfölj består generellt av 3 till 5 fonder. Fördelningen sker i olika branscher och regioner för god riskspridning.
Byte av fonder eller procentuell omfördelning av andelarna sker någon eller några gånger per månad. Ingen fond representerar mer än 50 % av innehavet i tipsen.
Det är ingen bindningstid annat än den period ni tecknar er för. Uppsägning av tjänsten sker under en innevarande period alternativt automatiskt vid utebliven betalning.

Varmt välkommen - tillsammans för en rikare framtid!

-

Prenumerera nu »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK